Eric Dik

Mijn naam is Eric Dik en ik ben woonachtig in het mooie Norg. Getrouwd met mijn jeugdliefde en wij hebben twee prachtige kinderen.

Ik heb de overtuiging dat er nog heel veel talent verloren gaat van medewerkers in organisaties.
Zelf heb ik mijn talenten mogen ontwikkelen tijdens de vele ervaringen welke ik heb opgedaan in verschillende functies. Van vrachtwagenchauffeur tot bakker en van Directeur Retail bij SNS Bank NV tot Bedrijfshoofd HRM van de Volksbank en haar onderliggende merken. In deze functies ben ik eindverantwoordelijk geweest voor bedrijfsonderdelen van 3 tot 1000 medewerkers.

Drie elementen zijn in mijn loopbaan kenmerkend geweest;  Klant, Medewerker/team en Organisatie inrichting /- besturing.
Op alle drie vlakken heb ik veel ervaring opgedaan welke ik graag wil delen.

 

Ik heb mij er altijd over verwonderd dat mensen buiten hun werk de meest belangrijke besluiten nemen zoals investering van soms honderdduizenden euro’s voor de aankoop van een woning, hun leven verbinden aan anderen beoogd voor het leven middels een huwelijk etc. en niemand die hiervoor goedkeuring vraagt van een plaatselijke bestuurder. 

Hoe anders is het wanneer deze personen de poortjes van hun bedrijf binnen lopen en vervolgens voor – bijvoorbeeld – de aanschaf van een doos ballpoints de handtekening van een leidinggevende nodig hebben. 

Hoeveel talent gaat hiermee verloren en in hoeverre worden medewerkers getriggerd om te Groeien en te Ontwikkelen ?

Om talenten echt tot wasdom te laten komen zijn er voor mij drie elementen erg belangrijk zijn. Het willen, de vaardigheid en de gelegenheid.
Zelforganisatie biedt de gelegenheid om medewerkers in hun kracht te zetten, verantwoordelijkheid te kunnen nemen en zich te ontwikkelen.

De ervaring leert dat door de ruimte welke wordt gecreëerd het willen vaak vanzelf komt en de vaardigheden zijn veelal aan te leren. Daarom heb ik ook de volle overtuiging dat de oude hiërarchische piramide gaat plaatsmaken voor het werken in rollen op basis van zelforganisatie. Immers; Piramides creëren mummies

Certificeringen